Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyviä uutisia

Huomenna on joulu. Ulkona vihmoo vettä ja näkymä on mustanharmaa. Ei uskoisi heti ensi näkemältä, että huomenna todellakin on joulu. Tänään töissä tuntui mukavalta, kun niin työkaverit kuin potilaatkin olivat joulumielellä, rentoina ja iloisina. Lauloimme töissä myös yhdessä potilaiden kanssa muutaman joululaulun työpaikan odotusaulassa, ja kaikki olivat täysillä mukana tempauksessa. Joulu saa ihmiset pääsääntöisesti hyvälle mielelle, jopa tavallisesti niin yrmy ja totinen bussikuskikin alkoi rupattelemaan minulle kotimatkalla :)!

Tähän päivään on mahtunut myös eräs muuan ihana uutinen. Saimme nimittäin ADHD-asiassa yllättäin peruutusajan lastenneuropsykiatrille, jonka vastaanotolle pääsyä olemme kytänneet parin viikon ajan. Mies on tuntunut olevan saavuttamattomissa, kunnes tänään "sattumalta" huomasin, että yksi aika ilmestyi aamupäivälle. Menimme koko perheen voimin vastaanotolle ja meitä oli vastassa oikein mukavan ja asiallisen oloinen mieslääkäri. Hän kuulosteli neuvolaterveydenhoitajan esittämää huolta lapsemme vilkkaudesta, tarkkaili lastamme vastaanottotilanteessa ja kyseli kovasti omaa mielipidettämme asiasta. Keskustelujen jälkeen hän totesi melko ykskantaan, että tyttäremme on positiivisessa mielessä aktiivinen, terve lapsi. Koska päiväkodista ei ole esitetty huolta lapsen vilkkauden suhteen, ei lääkärilläkään ollut siitä huolta. Hän ehdotti, että unohdamme asian ainakin vuodeksi ja katsomme tilannetta tarvittaessa uudelleen eskarivuonna. Useimmiten ADHD kuulemma diagnosoidaan aikaisintaan eskari-ikäisellä, jolloin myös ensimmäiset oireet alkavat ilmaantua lapsille. Herää taas hieman kysymys siitä, miksi ihmeessä neuvolaterkan piti tarttua niin topakasti tähän, jos kerta tässä vaiheessa koko sairautta ei edes diagnosoida.. Lopputulos oli siltikin mieltäkeventävä!

Asiasta kiviin, tein nimittäin tällä viikolla mielenkiintoisen huomion niihin liittyen. Kärsin usein toistuvista migreenikohtauksista ja migreenin estolääkkeestä huolimatta kohtaukset ovat olleet lähestulkoon viikottaisia. Kiinnitin toissa viikolla huomiota siihen, että en ole joutunut ottamaan suhteellisen pitkään aikaan migreenilääkettä. Sitten sain ystävältäni joululahjaksi Rodoniitti-kiven ja sen ominaisuuksiin tutustuessani luin samalla muiden omistamieni kivien ominaisuuksia. Mielenkiintoinen yhteys löytyi Lapislatsulin ja migreenin välillä, nimittäin kyseisen kiven ominaisuuksiin kuuluu mm. kivun, erityisesti migreenikivun hoito. Siinäpä se selitys taas löytyi tällekin asialle :).

Minulla on ollut viime päivinä huoli vanhasta koirastani, koska se on ollut jotenkin vaisu. Sillä on ajoittaisia selkäkipuja ja liukkaat kelit ovat olleet tosi haastavia sen selälle. Aloitin jo viime viikolla kipulääkekuurin, mutta siitä huolimatta minusta tuntui eilen, että koira on jotenkin outo. Vuodatettuani ensin muutamat kyyneleet päätin reikittää sitä. Koira oli omassa sängyssään nukkumassa ja menin sängyn viereen reikittämään. Aluksi tuntui selkeästi, että sillä on jumitustila päällä, koska tunsin, ettei reiki heti alkanut virrata kunnolla. Sitten yhtäkkiä koira nukahti ja alkoi näkemään unta ja minä tunsin käsieni kuumenevan - ja koiran maha alkoi murista :). Koira nautiskeli hoidosta 30 minuutin ajan, jonka jälkeen siskoni vielä antoi sille etänä reikiä ja tänään se on ollut onneksi varsin pirteällä tuulella <3. Olen jälleen kerran sanaton reikin voimasta, sillä on nimittäin hoidettu tällä viikolla myös tyttäreni flunssaa tehokkain tuloksin.

Näihin mietteisiin on hyvä kääntää ajatukset joulu-vaihteelle ja aloittaa muutaman päivän lomasta nautiskelu. Toivotan kaikille oikein tunnelmallista, ihanaa ja enkeleiden täyteistä joulun aikaa <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti