Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Varjelus

Ei ole tullut viime aikoina kovinkaan paljon kirjoitettua tänne, johtunee jonkinlaisesta "tukosta" joka kuvaa oloani aika hyvin. Tunnen olevani jumissa; mieli on hieman tympääntynyt enkä ole huomioinut enkeleidenkään merkkejä moneen päivään. Tympäännyin eilen enkeleihinkin toden teolla, koska minua ei "päästetty" menemään eräälle tärkeälle keikalle, jonne pääsy riippui mieheni työmatkasta. Toivoin edellisenä iltana enkeleiltä, että he menisivät auttamaan miestäni työmaalle ja paiskisivat töitä siihen malliin, että mies joutuisi ajoissa kotiin ja minä keikalle. No, työmaalla ilmeni paljon ongelmia laitteissa ym. ja minusta tuntui että matkaani suorastaan yritetään sabotoida kaikilla vastoinkäymisillä. Tänään mieheni kertoi varjeluksesta, jonka hän oli kotimatkalleen eilen pimeässä sadesäässä kohdannut: hän oli ajanut sysimustassa illassa ja saanut yllättäin ajatuksen, että hirviä voisi olla liikkeellä ja että jos sellainen tielle kävelisi, ei olisi paljon toiveita sitä nähdä. Hän oli vaistomaisesti hieman hiljentänyt vauhtia ja kas kummaa, hetken päästä tiellä oli seissyt kolme hirveä, jotka hän onneksi huomasi ajoissa. Minä tietenkin olen sitä mieltä että hänen suojelusenkelinsä kuiskutteli varoituksia korvaan ja niinpä taisi hänkin tuumia.. Toinen hänen ajatuksensa oli, että jos minä olisin lähtenyt keikalle ja meillä olisi ollut lapsenvahti, hän olisi luultavasti ajanut paljon kovempaa että olisi ehtinyt nopeammin kotiin ja siitä olisi saattanut tulla pahaa jälkeä... Kiitos enkeleille <3.

Ensi maanantaina on kauan odotettu aika allergia- ja ihotautienpolille. Minua niin jännittää, selviääkö siellä jotain tästä mystisestä ihottumasta ja jos selviää, niin mitä. Allergiatestejä siellä ainakin tehdään. Toivoisin niin saavani hyvät ohjeet ihon hoidossa ja ehkä jonkinlaisen vakuuttelun siitä, että ihottumani paranee joskus oikealla hoidolla. Toisaalta pelkään hieman, minkä tuomion sieltä saa.. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin hyvin tyytyväinen, että vihdoin asiaan saadaan jotain edistystä kun ihotautilääkäri arvioi tilanteen. Lopetin Aloe vera-juoman nauttimisen, koska ensimmäinen pullo loppui kesken enkä saanut uutta tilalle. En osaa yhden pullon jälkeen sanoa, oliko sillä minkäänlaista vaikutusta, mutta ihmeparantumista sen ensimmäisen pullon jälkeen ei ainakaan tapahtunut. Pidempiaikaisella käytöllä olisi saattanut olla näkyvämpiä vaikutuksia - tai sitten ei.

Ihanaa, saan lomailla ensi viikolla puolikkaan viikon! Lähdetään tyttäreni kanssa kohti kotikontuja ja odotan jo innolla pääseväni "kotiin". Ensin on kuitenkin taas viikonloppu ja pitkästä aikaa meillä ei ole mitään erityistä ohjelmaa tiedossa. Ihanaa, saa olla vaan kotona oman perheen kesken ja kerätä voimia lomailua varten <3.

3 kommenttia:

  1. Sinullapa on mukava blogi.

    Tuosta sinun allergiastasi tai ihottumastasi. Minulle tuli mieleen että kyse on elimistösi tavasta reagoida jotakin sellaista vastaan jota sinulla on elinympäristössäsi tai jota laitat elimistöösi. Ruoka-aineyliherkkyys voi olla yksi vaihtoehto.

    Jokaisella meillähän on kehossamme alttiudet tietyille sairauksille ja jokin tekijä sitten laukaisee nämä sairaudet ilmenemään.

    Parasta olisi aina pitää yleiskuntomme ja immuniteettimme niin korkealla että kehomme jaksaisi taistella näitä tekijöitä vastaan jotka saattavat käynnistää ne sairaudet tai vaivat joille kehomme on kunkin yksilöllisen geneettisen profiilin mukaan alttiina.

    Hyvä että nyt saat tutkimustietoa siitä mikä voisi olla vaivan takana. Aina kuitenkaan ei lääketieteenkään keinoin saa kaikkea selville. Sokerit ja viljat tai maitotuotteet voivat olla sellaisia yliherkkyysreaktioiden aiheuttajia joita testit eivät välttämättä noteeraa.

    Kuitenkin, olin tulossa erityisesti sanomaan että valmista itsellesi erä pihkavoidetta ja ota tavaksi käyttää sitä öisin. Siis jos pieni puuhastelu ei haittaa. Vannon pihkavoiteen nimiin sillä olen itse huomannut miten se parantaa ihovammoija joihin ei kortisoni eikä edes antibiootti ole auttanut.

    Resepti ei ole kovin monimutkainen, mene metsään veitsen ja pussin kera ja kulje kuuselta toiselle. Aina kun näet kuusessa pihkaisen kohdan, raaputa pihkaa ja kaarnaa pussiin. Sitä saa olla ihan reilusti, vaikka pari desiä kuoriensekaista pihkaa. Kotona laita roskainen pihkakimpale kattilaan ja lisää 2-3dl mitä tahansa öljyä. Lämmitä matalalla lämmöllä kunnes pihka sulaa ja muuttuu nestemäiseksi.

    Tässä vaiheessa sanon että keitos näyttää tosi epähygieeniselle ja roskaiselle, lähes mustalle koska se ui kuorenkappaleista ja muusta puun rungosta irronneesta. Älä huoli siitä vaan kaada nyt siivilän ja sideharson läpi öljyuutos toiseen kattilaan. Roskat jäävät harsoon ja puhdas pihkaöljy suodattuu esiin.

    Tuossa öljyssä on nyt antibioottisia ominaisuuksia ja monenlaisia apuaineita nimenomaan haavojen, ihottumien ja kaikenlaisten ihovammojen hoitoon. Öljyllä voi sivellä ongelmakohtaa tai siihen voi lisätä hieman askartelukaupoista saatavaa mehiläisvahalevyä. Silloin öljystä tulee voidetta jota on helppoa lisätä esim. haavoihin laastarin alle.

    Pihkaöljyä on käytetty kansanperinteessä kauan ja siitä on kehitetty myös apteekkiversio abilar joka ei ole kuitenkaan yhtä voimakasta kuin kotona valmistettu kunnon aine. Ja jos sitä päätät valmistaa, älä valikoi tekoon parasta kattilaasi sillä sitä on vaikea saada puhtaaksi jälkeenpäin. Onnistuu kyllä samalla kattilaa lämmittmällä ja paperilla sisustaa pyyhkimällä mutta on hankalaa.

    Heti kun luin ongelmastasi tuli siis mieleeni että pihkavoide varmasti auttaisi sinua. Koetapa. Syksyisessä metsässä on muutenkin nyt niin mukava kuljeskella, samalla sitä kerää hiukan pihkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä ja erityisesti ilahduttavasta palautteestasi :). Olen taistellut ja pohtinut ihottuman alkujuuria 4kk:n ajan ja jonkinlaista turnausväsymystä alkaa olla ilmassa. Oivalluksia myöskin on matkan varrella syntynyt, joskin viime aikoina taas hieman vähemmän. Laitan pihkavoiteen korvan taakse, joskin olen hieman laiska askartelemaan, se täytyy myöntää ;). Tervetuloa taas uudelleen lukemaan blogiani!

      Poista
  2. Kunpa se ihottuman syy nyt selviäisi!! Kuuntelin vastottain aloe vera -tyotteiden esittelyä ja oli puhetta, että puhdas aloegeeli auttaa monissa iho-ongelmissa. Esim.auringon ja meduusan polttamalla iholla oon sen itsekin todennut. Ihottuman akuuttivaiheessa ei tosin varmaan innosta kokeilla mitään mutta kun tilanne rauhoittuu, niin voisihan sitä aloeta kokeilla ulkoisestikin :)

    VastaaPoista