Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Mikkelinpäivä

Olemme saaneet tänään viettää ae Mikaelin päivää, Mikkelinpäivää. Hoksasin viime vuonna Mikkelinpäivän merkityksen ja siitä lähtien se onkin ollut minulle yksi tärkeimmistä kirkkopyhistä. Kävimme tyttäreni kanssa sekä viime että tänä vuonna Mikkelinpäivän kunniaksi enkelikirkossa. Heti katedraaliin astuttuamme silmäni jo kyyneltyivät, sillä kirkossa soi mielettömän kauniita lasten virsiä huilulla ja pianolla säestettyinä. Muuten kirkon tunnelma jäi viimevuotiseen verrattuna vähän vajaaksi, sillä kirkon työntekijä oli hieman jännittyneen oloinen. Viime vuonna kyseisessä kirkkohetkessä hipsuteltiin höyhenillä oman lapsen poskea ja siellä sai vuodattaa kyyneileitä ihan olan takaa. Siltikin samalla hetkellä, kun tänään astuin kirkon ovesta sisään, tunsin hiuksissani ja päänahassani hipsuttelua ja kylmät väreet menivät kehoni läpi, toisin sanoen enkeleiden läsnäolon pystyi aistimaan toden teolla <3.


Seurasin viikko sitten erästä keskustelua facebookissa, jossa pohdittiin oman suojelusenkelin nimeä. Monet kertoivat saaneensa enkelinsä nimen tietoonsa joko unen tai "alitajunnan" välityksellä.  Niinpä sitten eräänä iltana aloin pohtia ja kysellä, minkä niminen enkelini mahtaa olla ja miltei samantien sainkin vastauksen, Ellen. Minun enkelini nimi on Ellen ja nimi on tuntunut heti alusta alkaen tutulta, omalta. Oma enkeli tuntuu heti paljon läheisemmältä kun häntä voi kutsua ja puhutella nimellä, siksi olen onnellinen, että sain tietää hänen nimensä.

Tänä viikonloppuna ylitin itseni ja suorastaan hulluttelin! Meillä oli perjantaina tyky-päivä, jota vietimme urheilemalla ja saunomalla rantasaunassa. Uskalsin jopa uida hyisessä järvessä, hrrrr! Eikä siinä vielä kaikki, menin vielä baariinkin tanssimaan - minä, joka menen joka ilta sänkyyn jo yhdeksän aikaan! No, myöhään meni ja eilinen päivä oli melkoinen rutistus liian vähillä yöunilla, mutta täytyy sanoa että oli ihanaa irroitella, hullutella, nauraa ja tanssia! Joskus on hyvä astua oman tutun rutiinin ulkopuolelle ja katsella maailmaa avarammalla katseella. Siinä voi olla riskinsä ja joskus voi hävitä jotain, mutta toisinaan voi jopa voittaa uskaltaessaan ottaa riskin ;).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti