Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kahden tulen välissä

Niinhän siinä sitten kävi, että koko viime yön yritin väistellä tyynyn reunaa koska jokainen pienikin hipaisu tuntui kaulassa raastavalta. Kävi myös niin, että kun hyvin valvotun yön jälkeen pääsin töihin, työkaverini kauhisteli kaulan kuntoa ja minä purskahdin itkuun. Kävipä vielä niinkin, että ensimmäisen itkupyrskähdyksen jo laannuttua päästin kyynelvirran taas valloilleen kun kaulaan sattui niin kovasti. Eikä siinä vielä kaikki... Varasin ajan työterveyslääkärille, koska tuntui etten enää kerta kaikkiaan kestä, myös korvaani alkoi särkeä.

Työterveyslääkäri haastatteli ammattinsa vaatimalla tavalla minut huolellisesti ja kartoitti kaikkia mahdollisia asioita jotka olisivat voineet tällaisen reaktion ihollani aiheuttaa. Yritin mielessäni etsiä sopivaa väliä mainita ikäänkuin ohimennen käyttäneeni homeopaattisia lääkkeitä viime viikolla, tiesinhän millaisen reaktion suuri "tunnustukseni" saisi vanhemmassa lääkärissä aikaan. Lopulta sain sylkäistyä tämän tärkeän faktan suustani ja lopputulos oli se, mitä ajattelinkin, eli kortisonia suun kautta viikon kuurina ja kaikista tärkein sanoma; "Lopetat nyt heti sitten ne ... ne homeopaattiset pillerit. Siis et ota niitä enää yhtään. Ja jos kortisoni ei yksistään auta, ota antibioottikuuri vielä siihen päälle." Menin sitten työpisteelleni (koululääketieteen pariin) ja otin seuraavaksi yhteyden homeopaattiini.  Sain häneltä ohjeeksi seurata tilannetta vielä huomiseen; jos iho on yhtä paha tai jopa pahempi kuin tänään, aloitan kortisonikuurin huomenna, mutta jos alkaa helpottaa niin maltan mieleni. Hän sanoi, että jos tämä on homeopaattisista valmisteista johtuvaa, reaktio ei kestä huomista kauemmin. Hän sanoi myös että reagoin harvinaisen herkästi homeopaattisiin valmisteisiin mikä on tietysti hoidon onnistumisen kannalta hyvä asia.

Kehoni on jonkinasteisessa tulehdustilassa, sillä aiemmin mainitsemani korvan kipu johtuu siitä, että toisessa leukaluussa oleva imusolmuke on aivan turvoksissa ja kipeä. On hyvin ristiriitaista kamppailla kahden niin erilaisen hoitovaihtoehdon kanssa, kun itse olen ammatiltani sairaanhoitaja mutta samalla myös kannatan vaihtoehtohoitoja. Arvostin homeopaattini ammatitaitoa, sillä hän ei torpannut jyrkästi koululääketieteen tarjoamia vaihtoehtoja vaan antoi tavallaan luvan turvautua lääkkeisiin jos oloni on sietämätön. Sen avulla koen jaksavani huomiseen, jolloin tuska toivottavasti alkaa jo helpottaa.

Anteeksi että tästä tuli tällainen sairauskertomus, joka on varmasti pitkästyttävää ja puuduttavaa luettavaa. On mielenkiintoista laittaa tuntemuksia ylös, sillä jonain päivänä voin palata ajassa taaksepäin tähänkin tuskaan ja muistella miten homeopatia auttoi ihottumani paranemiseen. Toivottavasti.

Tänään olen kiitollinen siitä, että minulla on rakastavia läheisiä jotka jaksavat kuunnella valitustani kurjasta olosta. Olen kiitollinen kaukana asuvista sukulaisista, joille saimme tarjota herkullisen illallisen. Kaikkein kiitollisin olen siitä, että minulla on tytär joka pyysi tänäkin iltana minua reikittämään itseään.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Hanna avoimesta blogistasi. Kiitos rohkeudestasi avatessasi "kaikelle kansalle" herkkyyttäsi, parantamisen ja jakamisen lahjaasi.
    Toivon sinulle luottamusta ja kärsivällisyyttä etsiessäsi apua vaihtoehtohoidoista. Voi mennä jonkin aikaa ennen kuin keho ja mieli antaa periksi korvata kortisionien ja muiden "päihteiden" mentävä aukko. Tiedän hyvin tunteen ristitulesta koululääketieteen ja vaihtoehtohoitojen aallokossa. Omat tyttäreni (nyt jo aikuiset) hoidin aikoinaan homeopaattisesti. Josku oli myös käsillä se hetki, että oli tartuttava perintinteisiin lääkkeisiin ja todella usein sain hiljaa väistellä lääkäreiden kovia varottelun sanoja vaihtoehtohoitojen vaaroista. Olen kiitollinen siitä, että tässä ristitulessa sain paljon harjoitusta opetella kuuntelemaan itseäni ja tietoisuuden ääntä siitä, mikä milloinkin on oikeia ratkaisu. Luota myös omaan intuitioon, myös sen suhteen, että joskus voi olla oikea aika antaa periksi. Kuulostaa siltä, että sinulla hyvä homeopaatti, joka antaa sinulle tärkeää ohjeistusta kuinka toimia. Luottavaista mieltä sinulle. Kaikki menee parhain päin. (Onko mahdollista linkittäytyä lukijkasesi?)

    VastaaPoista
  2. Kiitos siili rohkaisevasta ja kannustavasta palautteestasi! On mukava kuulla, että joku seuraa blogiani :). Kiitos myös tärkeistä sanoistasi vaihtoehtohoitoihin ja koululääketieteeseen liittyen; sanasi olivat siinä määrin merkityksellisiä, että osaltaan auttoivat minua tänä aamuna päätöksen teossa. Kiitos!

    Tarkoitatko lukijaksi linkittäytymisellä sitä, että onko mahdollista liittää itsensä blogin seuraajaksi? Mielestäni sen pitäisi olla mahdollista, mutta koska blogi-maailma on minulle vielä melko vieras, en ole ihan varma asiasta. Pystytkö vinkkaamaan vielä tarkemmin jos ei onnistu, esim. jos on asetuksista kiinni tms. niin saan korjattua asian?

    VastaaPoista
  3. Joten kuten näin se menee:
    Blogin ylläpitäjä menee blogissaan kohtaan ULKOASU, ja sitten ollaan blogin muokkaus kohdassa, josta jälleen ULKOASU. Nyt blogia voi muokata. Valitaan kentästä LISÄÄ GADGET ja sitten MUITA LAAJENNUKSIA (voi löytyä myös tasosta PERUS). Täältä valitaan LUKIJAT.
    Kuulostaa aika hankalalta, mutta itse vaan kokeilin aikoinaan kaikkea ja lopulta onnistuin
    Jos ei näillä toimi, voin yrittää auttaa lisää.

    Kaunista päivää toivotellen :)

    VastaaPoista