Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Naurettavan kaunista

Nyt olen saanut tyttäreni ja vanhempani enkeleiden saattelemana turvallisesti kotiin. Voi sitä riemua, kun tyttö sai hellesäässä juosta alasti pihalla mieheni suihkuttaessa vettä vesiletkusta! Kunpa itsekin osaisi samalla tavalla nauttia hetkestä ja antautua riemunsa kannattelemana nautiskelemaan elämästä. Toisaalta, ehkä ajatus itsestäni juoksemassa alasti pihallamme ilakoimassa voisi olla ehkä hitusen pelottava..

Illan mittaan tyttäreni kuuli, kun puhuimme äitini kanssa siitä, että teen hänelle reikihoidon kipeän jalan vuoksi. Hän sitten kysäisi että voisinko antaa reikiä hänellekin kun hänellä on päänsärkyä. No tietenkin vastasin myöntävästi ja sovimme että kun hän menee nukkumaan, voin tehdä pienen hoidon. Niinpä sitten virittelin tyttäreni pyynnöstä asianmukaisesti reiki-musiikin soimaan nauhuriin ja hetken musiikkia kuunneltuaan hän totesi: "Äiti, onpa kaunista musiikkia. Aivan naurettavan kaunista." Sanat eivät ihan aina 4,5-vuotiaan suusta tullessaan löydä oikeita merkityksiä, mutta onneksi äidit ymmärtävät mitä lapset tahtovat sanoa ;).

Hoitoa tehdessäni koin suunnattoman yhteyden ja rakkauden tunteen tytärtäni kohtaan, sillä huomasin hänen nauttivan silminnähden hoidosta. Hän ihmetteli lämpimiä käsiäni ja pyysi aina laittamaan kädet eri paikkoihin. Hän myös halusi jäädä kuuntelemaan "naurettavan kaunista" reiki-musiikkia nukkumaan käydessään ja nyt, noin 10 minuuttia myöhemmin Nukkumatti on tainnut jo korjata hänet mukaansa :). En malta olla kertomatta myöskään sitä, että tyttäreni totesi aivan hoidon alkumetreillä näkevänsä kasvoillani sinistä ja vihreää väriä. Sanoin hänelle että katsoo tarkasti kaikkea mitä ympärillä näkyy, sillä aikuiset eivät useinkaan havaitse kaikkea samaa kuin lapset. Sitten hän alkoikin kertoilemaan kuinka hänen kädellään on vaalea ihana enkeli, jota hän juuri suukotti ja päästi sen lentoon. No, viimeinen oli jo tarinointia sillä kerroin juuri edeltävästi, että joskus myös enkelit voivat näyttäytyä esimerkiksi väreinä.

Täällä oli tänään hellepäivä ja kuulin naapurin naisen tokaisevan lauseensa alkuun, että "ei saisi valittaa, mutta..." Itse vietin hellepäivää sisätiloissa koska en kerta kaikkiaan ihottumani kanssa kestänyt hikoilla ulkona helteessä. Jäin vaan miettimään tuota naapurin lausahdusta, koska sitä kuulee melko usein ympärillään. Miksi ihmeessä ei saisi valittaa jos on helle? Koska Suomen kesä on normaalisti kylmä ja helteet eivät yleensä meitä lämmitä? Sama koskee talvisäistä päivittelyä. Tottakai meillä saa olla mielipiteet, koskivat ne sitten säätä tai jotain muuta. Sitä paitsi meillä suomalaisilla on oltava jotain puhuttavaa naapureiden kanssa ja jos säästä ei puhuta, niin mistä sitten? Kyllä minäkin helteestä pidän jos olen lomalla, mutta töissä ollessani ja tässä vaiheessa kesää en kerta kaikkiaan jaksa enää tätä kuumuutta. Olen syksyn ja talven lapsi ja rakastan sitä kun saa pukeutua lämpimästi ja mennä ulos talvisäähän vaikkapa hiihtämään tai laskettelemaan. Saatan toki itsekin kuulla joskus omasta suustani, että "ei saisi valittaa, mutta.." Me ihmiset nyt vaan ollaan tällaisia - koskaan ei ole hyvä ;). Juuri nyt minulla on kuitenkin hyvä olla, koska perheeni on taas täysi ja pienet jalat viipottavat talossamme kuten kuuluukin - ja ilta on viilenemässä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti