Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Valintoja

Täällä ollaan taas! Olen kestinnyt vieraita koko eilisen päivän, jonka vuoksi bloggailu on jäänyt vähemmälle. Ennen vieraiden saapumista stressasin ja jännitin pitkästä aikaa, koska vieraat eivät olleet minulle ennestään kovinkaan tuttuja. Jo eilisaamu enteili huonoa energiaa päivälle, koska herätessäni minulla oli migreeni päällä ja hieman etova olo. Plus että olin ihan vähän ärtyisä.... Sitten kun päänsärky ja eto-olo alkoi helpottaa, maha alkoikin reistailemaan. Onneksi luomu-punaviini, suklaa ja sipsit korjasivat tilanteen ja lopputuloksena olikin ihan mukava ilta vieraiden ja elokuvan parissa. Yöllä näin jännää unta, jossa olin matkannut ajassa taaksepäin ja kävin kolkuttelemassa muuan kartanonrouvan ovella.. Ovi näytti hirmuisen jykevältä ja vanhalta, mutta kun koputin siihen, se olikin ihan hutera. Olin hassun nöyränä unessa, koska kartanon rouvaan verrattuna olin ilmeisesti jotenkin alempi kastinen, liekö joku palvelustyttö.

Tänään päätimme hullutella ja lähdimme vieraidemme kanssa päiväksi Särkänniemeen. Päivä olikin varsin mukava ja uskaltauduin taas hurvittelemaan vauhdikkaissa laitteissa! Kävimme myös pitkästä aikaa Delfinaariossa, joka olikin tosi ihana kokemus. Liikutuin melkein kyyneliin kun katselin kouluttajien ja delfiinien saumatonta yhteistyötä, ja delfiinien kauneus sekä herkkyys olivat suorastaan jumalallisia. Hellepäivän ja palamisvaaran vuoksi minun piti laittaa aurinkorasvaa, jota olen viime viikkojen ajan viimeiseen asti onnistunut välttämään. Yritin levittää rasvan siten, ettei se joutuisi kaulan iholle, mutta ilmeisesti sitä kuitenkin siihen hieman roiskui ja kaulaa onkin kutittanut koko päivän. Toivottavasti ihottuma ei palaa, sillä kaulani alkaa näyttää vihdoinkin sellaiselta kuten nuoren ihmisen iho kuuluukin; elastiselta!



Ostin viimeisimmällä kauppareissulla paljon luomutuotteita ja kun kotiin päästyäni aloin tutkimaan tuoteseloisteita, koin jokseenkin suuren ristiriidan; Rainbow:n rasvaton luomumaito on tuotettu Saksassa?! Jotenkin tämä  tieto pilasi luomu-nautintoni, sillä en voi olla ajattelematta, miksi saksalainen luomumaito olisi ekologisesti ajatellen parempaa kuin lähellä tuotettu suomalaisen lehmän maito. Kumpi siis painaa punnuksessa enemmän jos jommasta kummasta pitää valita; luomu vai lähellä tuotettu? Totta on sekin, että esim. Valion luomu-maidot ovat todennäköisesti suomalaisten lehmien tuottamaa maitoa, mutta niin ikään reilusti kalliimpia. Vaikeitä nämä eettiset valinnat! Luomumaitoihin ei ole myöskään lisätty D-vitamiinia, joka itselle varsinkin talviaikaan on hyvä lisä. Jatkan tuoteselosteiden tutkimusmatkaa ja ajatusteni selkiyttämistä seuraavalla kauppareissulla.

Tänään sydäntäni sykähdyttivät erityisesti kauniit purjeveneet sinisen taivaan alla.



Toivon jokaiselle enkeleiden läsnäoloa ja turvaa tulevalle viikolle!


1 kommentti:

  1. Olen usein miettinyt samaa, että miksi espanjalainen luomukurkku on parempi valinta jonkun mielestä kuin kotimainen kurkku. Maidon suhteen tulee vain se mieleen, että saksalainen lehmä syö luomurehua ym. ja siksi maitokin on parempaa. Suomalainen lehmä saattaa syödä jotain tiesmitä rehua ja siinä olevat aineet kulkeutuvat lehmäparan maitoon. Tätä kautta ymmärrän sen luomupuolen ekologisuuden. Tokihan saksalainen maito
    rahdataan Suomeen... Ääh. Vaikeaa tosiaan.

    VastaaPoista